Kok

Alleen of aan het hoofd van een team werkt de kok in een hele reeks instellingen zoals restaurants, hotels, ziekenhuizen of bedrijven. De rol en klanten van de kok variëren aanzienlijk afhankelijk van zijn werkplaats, en de omvang, het doel en de locatie ervan. 

In de meeste situaties moet hij doorgaans menu’s samenstellen, de voorraden controleren, de te bestellen producthoeveelheden evalueren en de leveringen controleren. Hij bereidt een uitgebreid aanbod van gerechten in verschillende stijlen en met verschillende producten om te spelen op de behoeften en wensen van de klanten. 

De kok moet goed letten op de kosten, binnen een budget werken en voldoen aan de smaakverwachtingen en de geldende voorschriften inzake gezondheid en veiligheid naleven.


De kampioenen

Bastien MASSIN
EuroSkills Gdańsk 2023 (Médaille d'Excellence)

Aurélien DE NOBLE
WorldSkills Competition Special Edition 2022

Curtis MULPAS
EuroSkills Graz 2021 (Médaille d'Argent)

Kenzo CHEN
WorldSkills Kazan 2019

Jordan BOREUX
EuroSkills Budapest 2018 (Médaille d'Excellence)

Lionel VAN ROYEN
WorldSkills Abu Dhabi 2017 (Médaille d'Excellence)

Robin HAQUENNE
EuroSkills Gothenburg 2016 (Médaille d'Excellence)

Robin HAQUENNE
WorldSkills Sao Paulo 2015 (Médaille d'Excellence)

Loïc THIRION
EuroSkills Lille 2014

Jean VRIJDAGHS
WorldSkills Leipzig 2013

Jean VRIJDAGHS
EuroSkills Spa-Francorchamps 2012 (Médaille d'Excellence)

Damien GORJANEC
WorldSkills Londres 2011

Arnaud THITEUX
EuroSkills Lisbonne 2010 (Médaille d'Excellence)