Bakker

De bakker bereidt en verkoopt een ruim aanbod aan broden en koeken. Na het kneden van het deeg bestaande uit bloem, water, gist en zout, wordt het bewerkt in een vorm alvorens het in een fermentatiekamer wordt geplaatst om te rijzen. Vervolgens worden de deegbollen ingesneden en in een oven geplaatst en wordt het bakproces gecontroleerd. Tot slot wordt het brood uit de oven gehaald. Nadat het is afgekoeld, wordt het naar de winkel gebracht voor verkoop of rechtstreeks geleverd. 

Naast de verschillende soorten broden en koeken, stelt de bakker soms ook zogenaamde “traiteurproducten” voor (hapjes, verrassingsbroden, canapés enz.), zoute producten (quiches, pizza’s,) of streekproducten zoals Gâteau de Verviers, rijsttaart, Berlijnse bollen, de Vaution enz.


De kampioenen

Nathan BEELEN
WorldSkills Lyon 2024

Axel POTIERS
EuroSkills Gdańsk 2023

Simon BURTON
EuroSkills Graz 2021